სტატიები / პრაქტიკული რჩევები / როგორ მოვამზადოთ მაიონეზი სახლის პირობებში
როგორ მოვამზადოთ მაიონეზი სახლის პირობებში
12.01.2017

ინგრედიენტები:

კვერცხი - 1 ც.

მზესუმზირის ზეთი - 160 მლ

მდოგვი (სურვილისამებრ) – 0,5 ჩ.კ.

მარილი - 0,5 ჩ.კ.

შაქარი - 0,5 ჩ.კ.

ლიმონის წვენი - 1 ს.კ.

მომზადება:

ჯამში გატეხეთ კვერცხი, დაამატეთ მდოგვი, შაქარი და მარილი. ათქვიფეთ ინგრედიენტები მიქსერით  ერთგვაროვნამდე. არ შეაჩეროთ თქვეფა და ისე ამატეთ წვრილი ნაკადით მზესუმზირის ზეთი, სანამ მაიონეზი არ მიიღებს სასურველ კონსისტენციას. როცა მაიონეზი გასქელდება, დაამატეთ ლიმონის წვენი (ამ დროს მაიონეზი ხდება შედარებით თხევადი) და ათქვიფეთ ერთგვაროვნამდე.

გემრიელად მიირთვით!



Print
პრაქტიკული რჩევები
ჯანმრთელი კვება
08.12.2016
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
12.11.2016
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
16.12.2016
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
23.09.2016
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
19.07.2016
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა